Сайт методичного об'єднання вчителів-філологів Слов'янської ЗОШ І-ІІІ ст. № 15

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2015 » Листопад » 14 » Тиждень української писемності та мови (09.11.15 - 13.11.15 р.)
05:27
Тиждень української писемності та мови (09.11.15 - 13.11.15 р.)

Мова – найбільший скарб будь-якого народу. Тисячоліттями, віками, роками плекала її земля предків, передавала з покоління в покоління, вкладаючи дедалі більше народну душу і водночас формуючи її. Досвід людства впродовж тисячоліть переконливо доводить, що занепад мови – це зникнення нації. Якщо ж мова стає необхідною і вживається насамперед національною елітою – сильною і високорозвиненою стає нація і держава.
З 9 по 13 листопада в школі відбулися урочистості в рамках проведення Тижня української писемності та мови  на честь Преподобного Нестора Літописця – послідовника Кирила і Мефодія.
Учні школи та педагогічні працівники долучилися до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності, який лунав в ефірі Українського радіо. Для учнів 1-4 класів учителі підготували й провели уроки з теми "Мова моя калинова". 
Також відбулися урочисті заходи, присвячені відкриттю ХVІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, було проведено тематичні уроки та виставка літератури в бібліотеці. У конкурсі цього року взяли участь 51 учень з 3 по 11 клас.
Поряд із цим, учні 5-6 та 10-11 класів представили разом із учителями Кухаренко М.П., Дружиною К.Г., Сазоновою Н.В. яскраві літературно-музичні композиції "Мова рідна чиста, як роса" та "Мова - талісман людини й нації". Учитель української мови та літератури Дружина К.Г. взяла участь у конкурсі есе до Дня української писемності "У моїй професії - моє натхнення", що проходив з ініціативи кафедри української філології Донбаського державного педагогічного університету.

$IMAGE3$

 

Переглядів: 601 | Додав: efremova-marina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz