Сайт методичного об'єднання вчителів-філологів Слов'янської ЗОШ І-ІІІ ст. № 15

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2013 » Березень » 31 » Шевченківські дні
00:08
Шевченківські дні

       Щороку навесні, у березні місяці, українська спільнота вшановує пам'ять Великого Кобзаря. Для кожного свідомого українця Тарас Шевченко є символом незламності духу, справжності, патріотизму і вселенської любові до України:

Я так її, я так люблю

Мою Україну убогу,

Що прокляну святого Бога,

За неї душу погублю!

         З 11 по 18 березня у школі проходили Шевченківські дні, під час яких проводились книжкові та художні виставки з теми «Нема епохи для поетів, а є поети для епох», інформаційні п’ятихвилинки «Велична доля Кобзаря».

          Нікого не залишили байдужими літературно-музичні композиції за участі учнів 7-8 класів «Великий син великого народу» (учитель Дружина К.Г.), за участі 5-6 класів - «Нам треба твого голосу, Тарасе!» (учитель Щербиніна Г.О.) та 9-11 класів «Перехрестя долі Кобзаря» (учитель Єфремова М.М.). Школярі чудово інсценували епізоди з життя Тараса Шевченка та уривки його творів, виразно читали поезії Кобзаря. Музичним супроводом композицій були пісні на слова Шевченка «Зоре моя вечірняя…», «Думи мої, думи мої», «Реве та стогне Дніпр широкий», «Як умру, то поховайте…».

 

     
     
     

         Учителі запропонували учням узяти участь у віртуальній екскурсії: піднялися до могили Кобзаря, відвідали Тарасову світлицю, пройшлися залами музеїв.

Учні 1-4-х класів, ті, хто любить Шевченкове слово, взяли участь у конкурсі малюнків до вивчених творів. Роботи, представлені в різних техніках виконання, відзначалися своєрідністю та яскравістю.

         Дитячі усмішки, хвилювання, чудові костюми – усе це створило ауру доброти й творчості, натхнення і захоплення від Шевченкових дум, пісень, балад, віршів, поем.

     Тож будьмо гідними продовжувачами справи Поета, патріотами своєї землі!

 

Переглядів: 469 | Додав: efremova-marina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz