Сайт методичного об'єднання вчителів-філологів Слов'янської ЗОШ І-ІІІ ст. № 15

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » Архів матеріалів

13 жовтня 2015 року в рамках святкування Дня захисника УКРАЇНИ, у школі відбувся конкурс читців, у якому взяли участь учні 5-11 класів. З надією та вірою в мир та добро лунали вірші про Україну, її дітей та її захисників .. Серед учасників конкурсу були учні, батьки яких сьогодні обороняють мир та спокій у нашій державі. Лауреатами конкурсу стали учні:   5-Б - Прокофьєв А., 6-Б - Остроушко Т., 8-Б - Дзюба А., 9-А - Дружина А., 11 - В. Сенченко А перемогу в конкурсі здобули Яцина Д. | (5 - Б клас), Алишева А. (6 - А клас) та Артамонова С. (8 - А клас). Вітаємо переможців та бажаємо наступних перемог!

Просмотров: 374 | Добавил: efremova-marina | Дата: 14.11.2015

27 листопада  відбувся міський фестиваль сучасної української поезії «Пряма мова» за участю Центру танцювальних мистецтв «Грація» (керівник Овчинніков О.В.), методичного центру Слов'янського відділу освіти та суспільної організації «Слов'янськ гуртом».

Нашу школу представляла учениця 11 класу Шульга Дар'я в номінації «Мелодія моєї душі» із твором Ліни Костенко «Любов і війна».

Дар'я намагалася донести до слухачів «мелодію своєї душі», передати настрій ліричного героя вірша, наголосити на тому «... що війни - це не шоу ...» та висловити сподівання, що «люблячі серця» будуть жити поки існуватиме світ ,

Виступ конкурсантки супроводжувався мультимедійною презентацією, яка допомагала розкрити зміст вірша.

Шульга Дар'я посіла ІІ місце, отримала Диплом і символічні подарунки від організаторів фестивалю.

Просмотров: 466 | Добавил: efremova-marina | Дата: 28.11.2014

21 листопада в рамках проведення ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2015» номінація «Українська мова» пройшов урок української літератури в 7-а класі, учитель Дружина Ксенія Григорівна (тема уроку «М. Стельмах. Єдність світу природи і світу дитячої душі. Поняття символу »).

Завдяки різноманітним формам і методам роботи (репродуктивні, проблемно-пошукові; колективні, індивідуальні; творчі роботи: малюнки до улюблених епізодів повісті, складання сенкану до слова-символу «гуси-лебеді», використання ІКТ: мультимедійні презентації, виведення основних понять з теорії літератури на екран, демонстрація фрагментів з фільму «Гуси-лебеді летять» та обговорення їх, виконання ученицями чудової пісні «Ой летіли дикі гуси») основні завдання уроку було виконано.

 

Просмотров: 477 | Добавил: efremova-marina | Дата: 25.11.2014

10 листопада відбувся І етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика серед учнів 3-11 класів. Метою Конкурсу є сприяння утвердженню статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання у молодого покоління українців поваги до мови свого народу.

Переможцями Конкурсу стали:

3-Б Кульга Таїсія

4-Б Акубардія Леван

5-А Онищенко Надія

6-А Шарун Володимир

7-А Катасонова Олександра

8-А Марченко Діана

9-Б Хацько Микита

10 КарамоваЛейла

11 Супруненко Микита

6 грудня в ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 відбудеться ІІ етап Конкурсу.

Бажаємо успіхів усім учасникам!

Просмотров: 450 | Добавил: efremova-marina | Дата: 25.11.2014

До 200-ї річниці від дня народження Кобзаря в школі було проведено низку заходів. По 1-11 класах пройшли тематичні уроки, бесіди «Є Шевченка народження дата, дати смерті в Шевченка нема», години поезії «А почитай, дитино, Кобзаря!», які сприяли кращому знайомству з особистістю митця. Учитель української мови та літератури Дружина К.Г. разом с учнями 9-х класів провели інформаційну хвилинку «Велична доля Кобзаря» з метою поглиблення знань учнів 5 – 8 класів про життя і творчість Т.Г. Шевченка. Для учнів середньої ланки під керівництвом учителів Дружиной К.Г. та Сазонової Н.В. було проведено свято «Нам треба твого голосу, Тарасе!», на якому вшанували пам'ять видатного художника слова, подорожуючи сторінками його життя.

     Завершився тиждень літературним святом «Перехрестя долі Кобзаря», який підготували викладачі української мови та літератури Стояновська Л.Ф., Дружина К.Г., Сакевич О.В. разом з учнями 9 – 10 класів. На ньому пролунали незабутні рядки поезії Шевченка, фрагменти його біографії, вірші слов’янських поетів, присвячені Т.Г.Шевченку.

Просмотров: 510 | Добавил: efremova-marina | Дата: 11.04.2014

Як відомо, згідно з Указом Президента України від 11.04.2012 р. "Про додаткові заходи з підготовки та святкування 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка", 2014 рік оголошено Роком Т.Шевченка. Донецька облдержадміністрація затвердила "План заходів з підготовки та відзначення в Донецькій області 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка". Таким чином, на Донеччині, як і по всій Україні, розпочалося активне масове відзначення ювілею Кобзаря.
Правління Донецької краєзнавчої організації разом із редакцією газети "Донеччина" оголошують конкурс під назвою Донецька Шевченкіана". До участі в ньому запршуються всі без винятку бажаючі - від школяра до песіонера, від вантажника до професора, люди різних національностей та вірувань.
У конкурсі пропонується розкрити три теми: "Пам'ятник (погруддя) Т.Г.Шевченку в моєму населеному пункті" - надіслати фото, додати до нього історичну довідку та короткий опис монумента; "Тарас Шевченко у моєму житті" - роздум-есе про роль та місце Кобзаря у вашому житті; "Поетичним рядком у вінок Кобзареві" - вірші, присвячені Т.Г.Шевченку, ювілейній даті. Одному учасникові можна брати участь як у будь-якій одній з трьох названих номінацій, у двох або трьох одночасно (за бажанням учасника).
Кращі роботи будуть надруковані, учасники будуть відзначені спеціальними дипломами, а переможці - пам'ятними призами.
Матеріали в електронному варіанті просимо надсилати на дві адреси одночасно: sava@donapex.net - газета Донеччина; rom1952@ukr.net - правління Донецької краєзнавчої організації.
Просмотров: 519 | Добавил: efremova-marina | Дата: 20.01.2014

17 січня в школі серед учнів старших класів та вчителів відбулося обговорення проекту "Орієнтири літературного освітнього канону".
Цей проект Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки має відповісти на нагальні питання сучасної літературної освіти: за якими критеріями слід добирати твори для вивчення у школах, а які слід пропонувати молоді для самостійного читання, як подолати кордони між сучасним юнацьким сприйняттям світу та мистецтва й класикою вітчизняної й світової літератури.
Матеріали обговорення переглянути тут.
Просмотров: 463 | Добавил: efremova-marina | Дата: 17.01.2014

16 декабря 2013 года в актовом зале школы состоялось торжественное закрытие недели русского языка и литературы "Гоголь-FEST"- 2013. Праздник был посвящён творчеству непревзойдённого классика русской и украинской литературы Н.В.Гоголя.
Праздник удался на славу. Учащиеся показали высокий уровень актёрского мастерства, умение держаться на сцене, перевоплощались в вечные образы, созданные гением Гоголя - Тараса Бульбу, помещика Манилова, Чичикова, "примхливу" Оксану и влюблённого в неё без памяти Вакулу.
Благодарим за подготовку и организацию замечательного мероприятия учителей русского языка и литературы Дегтярёва В.В., Мураль О.Е., Некрасову О.В., а также их воспитанников - учащихся 8Б, 10А и 11Б классов.

Просмотров: 444 | Добавил: efremova-marina | Дата: 25.12.2013

Неделя русского языка и литературы – это удивление от проникновенных декламаций любимых стихотворений, талантливых сочинений, радость от веселых филологических игр и возвышенных литературных праздников.

Игра «Русский – на 12!», подготовленная министерством культуры 6-А класса, потребовала от учеников серьезных знаний грамматики.

Участники турнира для старшеклассников «Знатоки классики» показали знания детской литературы, творчества русских и зарубежных писателей, ораторские навыки. Победителями стали Костина Юлия (11-Б) и Суханова Анна (9-А).

Замечательный «Праздник поэзии», посвященный любимым стихотворениям, стал событием для участников, гостей и жюри. Среди любимых поэтов наших учеников А.С. Пушкин и В. Высоцкий, Р. Бернс и В.Шекспир. Взволнованное жюри наградило грамотами Степанову Дарью (11-А), Кириченко Алину (8-Б), Гончаренко Дарью (8-Б), Шишкун Полину (11-Б), Литвин Анну (7-Б), Дружину Алину (7-А), Малюченко Настю (11-Б), Саламатину Марину (9-Б), Степанову Дарью (5-Б).

Просмотров: 495 | Добавил: efremova-marina | Дата: 25.12.2013

30 листопада 2013 року до нашої школи завітали переможці І етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури шкіл міста Слов'янська та Миколаївки для участі в міському етапі. Хочеться відзначити, що проведення цього заходуна базі нашої школи є традиційним. 
У ІІ етапі від нашого закладу взяли участь найкращі знавці українського слова - Алеко Катерина, 7-А клас (учитель Сакевич О.В.), Хлебко Альона, 8-Б клас (учитель Сазонова Н.В.), Карамова Лейла, 9-Б клас (учитель Жидкова Л.В.), Супруненко Микита, 10 клас (учитель Стояновська Л.Ф.) та Костіна Юлія, 11-Б клас (учитель Єфремова М.М.). Високий результат в олімпіаді показала учениця 9-Б класу Карамова Лейла. Вітаємо її та учителя Жидкову Л.В. із ІІ місцем та бажаємо успіхів і натхненної праці в майбутньому!       
Просмотров: 430 | Добавил: efremova-marina | Дата: 25.12.2013

« 1 2 3 4 »

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz